Pistasjkjeks

Enkelt
60 min.
I Italia brukes pistasjnøtter hyppig i både iskrem og småkaker. Disse herlige og knasende pistasjkjeksene passer ypperlig til å dyppe i espressoen mens du nyter en deilig sommerdag, og vil gi deg smaken av Italia uansett hvor du er i verden. En porsjon gir cirka 24 pistasjkjeks.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Pisk romtemperert Olivero Steke og Bake og brunt sukker til du har en luftig blanding.

  2. Sikt vaniljesukker, salt og hvetemel sammen i en bolle og bland godt.

  3. Rør det tørre inn i smørblandingen.

  4. Finhakk pistasjnøtter og hvit sjokolade, og ha sammen med resten av deigen. Bruk hendene og kna til du har en samlet og fast deig.

  5. Trill deigen til en pølse og pakk den inn i plastfolie. Avkjøl deigen i kjøleskapet i cirka 30 minutter.

  6. Varm opp ovnen til 175 grader.

  7. Ta deigen ut av plastfolien og del opp i skiver på cirka 1 centimeter. Legg skivene på en stekeplate med bakepapir.

  8. Stek pistasjkjeksene i 15 minutter til de er gylne. Avkjøl på en rist.

Antall porsjoner:

  • 200 gram Olivero Steke og Bake
  • 50 gram brunt sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 ts salt
  • 225 gram siktet hvetemel
  • 75 gram pistasjnøtter (uten skall)
  • 75 gram hvit sjokolade, hakket

Produkter i oppskriften

Olivero steke og bake

Olivero Steke og Bake

Lignende oppskrifter

Italiensk sitronkake med mascarponekrem

Italiensk sitronkake med mascarponekrem

Enkelt
55 min.
Oppskrift på loukomades

Loukoumades – greske honningdonuts

Enkelt
90 min.
søte empanadas med sjokolade

Søte empanadas med sjokolade

Enkelt
75 min.