Ragu alla Bolognese


210 min.

Bolognese er en italiensk kjøttsaus, også kalt ragu, som opprinnelig stammer fra Bologna. Utgangspunktet er rene råvarer som er lett tilgjengelige og hemmeligheten ligger i å gi sausen god til å putre lenge nok til alle smakene kommer frem. Bolognese er dessuten en populær kjøttsaus som er kjent for sin milde og runde smak, og passer perfekt til lange familiemiddager.

Ingredienser

  • 2 ss Olivero Flytende
  • 300 gram kjøttdeig (minimum 15 % fett)
  • 150 gram svinekjøttdeig
  • 1 stk gul løk
  • 2 stk store gulrøtter
  • 1 stilk stangselleri
  • 0.5 dl Olivero Flytende
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 gram grovhakkede tomater
  • 2 dl grønnsakskraft
  • 1.5 dl rødvin
  • 0.5 dl melk
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Slik gjør du

  • Varm opp en stekepanne på sterk varme med Olivero Flytende og stek begge kjøttdeigene til væsken har kokt bort. Sett stekepannen til side.

  • Finhakk løk, gulrøtter og stangselleri.

  • Ha Olivero Flytende i en kjele på middels varme og ha i løk, gulrøtter og stangselleri. Stek til grønnsakene er myke, men ikke brune.

  • Ha i tomatpuré og rør om. Tilsett hermetiske tomater, grønnsakskraft, rødvin og stekt kjøtt. Rør om og kok opp.

  • Senk til svak varme, legg på lokk og la kjøttsausen småkoke i 3 timer.

  • Tilsett melk og la det koke videre i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

  • Server ragu alla Bolognese med pasta, gjerne fersk tagliatelle. Her får du oppskriften på hjemmelaget tagliatelle laget uten pastamaskin.

  • TIPS: Tips! I klassikeren fra Bologna er det vanlig å bruke en svinekjøttdeig med høyere fettprosent enn de som finnes i butikk i Norge. Om du ønsker å lage en fyldigere variant, kan du derfor erstatte deler eller hele svinekjøttdeigen med baconbiter eller pancetta.