Saltimbocca alla Romana – kalvebiff med spekeskinke

Enkelt
40 min.
Saltimbocca betyr «salto i munnen» og er en tradisjonsrik rett som opprinnelig kommer fra Nord-Italia, men som har mange regionale versjoner. Denne oppskriften heter «alla Romana» fordi den kommer fra Roma. Den italienske kokken Luca Mereu anbefaler at det smakfulle kjøttet serveres med enkelt tilbehør, som for eksempel dampede grønnsaker. Saltimbocca lages tradisjonelt med kalvekjøtt, men du kan også bruke kylling og svinekjøtt. Da må du huske på at kjøttet må være gjennomstekt før servering.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Legg kalvebiffene på et stykke matpapir, på stødig underlag. Dekk med plastfolie og bank kjøttet til cirka 0,5 centimeter tykkelse. Bruk en kjøtthammer dersom du har det.

  2. Legg en skive parmaskinke og et salvieblad på hver kalvebiff og fest med en tannstikker.

  3. Vend kjøttstykkene i hvetemel og rist av overflødig mel.

  4. Smelt halvparten av Olivero Steke og Bake i en stekepanne på middels sterk varme.

  5. Stek kalvebiffene i flere omganger slik at temperaturen i stekepannen holder seg. Stek med skinkesiden ned i cirka 30 sekunder.

  6. Snu og stek videre i cirka 1 til 2 minutter, avhengig av hvor tynt og mørt kjøttet er.

    De ferdigstekte kalvebiffene løftes ut av stekepannen og dekkes til så de holder seg varme, for eksempel i en ildfast form i ovnen.

  7. Når kjøttet er ferdig stekt, kok ut stekepannen: Hell hvitvin i pannen og la det koke til halvparten av væsken har kokt inn.

  8. Tilsett resten av Olivero Steke og Bake og rør om til du har en deilig sjysaus. Smak til med pepper.

  9. Legg kalvebiffene i sausen, med skinkesiden opp, og server med sitronbåter.

  10. Tips til tilbehør: Potetmos, pasta eller risotto og grønn salat, dampede grønnsaker eller cherrytomater. Kokkens beste tips til risotto finner du her!

  11. : Tusen takk til Luca Mereu for oppskriften. Han holder blant annet kurs i italiensk mat og vin. Disse finner du på italia.no.

Antall porsjoner:

  • 600 gram kalveflatbiff (i tynne skiver på ca. 75 gram)
  • 8 skiver parmaskinke
  • 8 blader fersk salvie
  • 8 stk tannstikkere (uten smak)
  • 2 ss hvetemel
  • 0.5 ts pepper
  • 60 gram Olivero Steke og Bake
  • 0.5 dl tørr hvitvin
  • 1 stk sitron

Produkter i oppskriften

Olivero steke og bake

Olivero Steke og Bake

Lignende oppskrifter

Greske gyros oppskrift

Greske gyros i pita

Enkelt
60 min.
Oppskrift på paella med skalldyr

Paella med skalldyr

Enkelt
40 min.
Gnocchi med salviesmør og parmesan

Gnocchi med salviesmør

Enkelt
45 min.