Sjokoladefondant


30 min.

Med et hjerte av flytende sjokolade kan man trygt si at sjokoladefondant er en fristelse som er vanskelig å motstå. Det beste er likevel at den er så enkel å lage. Her deler franske kokken Laurent Benguigui sine tips til hvordan den mørke dessertfavoritten kan lages i god tid før servering.

Ingredienser

  • 200 gram mørk sjokolade
  • 160 gram Olivero Steke og Bake
  • 190 gram sukker
  • 70 gram hvetemel
  • 0.5 ts grovt flaksalt
  • 4 stk egg

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 210 grader. Smør keramiske porsjonsformer (ramekiner) eller muffinsbrett med Olivero Flytende.

  • Del sjokoladen i mindre biter og Olivero Steke og Bake i terninger. Ha alt i en bolle.

  • Plasser bollen over en kasserolle med kokende vann (vannbad) og la sjokolade og Olivero smelte under omrøring.

  • Ta bollen bort fra varmen, avkjøl ca. 1 minutt og tilsett sukker, siktet hvetemel og grovt flaksalt. Rør om til alt er godt blandet.

  • Tilsett et og et egg og bland godt mellom hver gang.

  • Fyll formene med kakerøre til de er 3/4 fulle. Stek på rist midt i ovnen, i 11-13 minutter. Jo lenger steketid, jo mindre flytende kjerne. Steketiden kan variere fra ovn til ovn, så det kan være lurt å prøvesteke en kake i din egen ovn først.

  • Avkjøl sjokoladefondantene 5 minutter på rist før de løsnes fra formene.

  • Sjokoladefondantene serveres lune, gjerne med melisdryss og sitronmelisse. For ekstra smak dryss litt grovt flaksalt på toppen rett før servering.

  • TIPS: La røren dagen før desserten skal serveres og fordel i kakeformene. Dekk med plast og sett kaldt over natten. Alt du behøver å gjøre før servering er å steke sjokoladefondantene mens gjestene spiser hovedretten.

  • TIPS: Sjokoladefondantene kan også serveres dagen etter de er stekt. Varm opp enten i komfyren eller 30 sekunder i mikrobølgeovn for å myke opp kjernen. På den måten smaker de som nystekte.

  •  

    Takk Laurent for oppskriften: Laurent Benguigui – latable.no