Sole á la Meunière – stekt flyndre i smørsaus


20 min.

Sole á la Meunière er en klassisk fransk fiskerett. Navnet meunière kommer fra «møllerens kone» som forvandler kornet til mel, og refererer til bruken av mel i tilberedingen. Melet gjør at fisken blir sprø og god under stekingen. I Frankrike er det vanligst å bruke denne enkle teknikken til å steke sjøtunge, men det er ikke noe i veien for å bruke smørflyndre, som vi har gjort her, rødspette eller til og med små, hele ørreter.

Ingredienser

  • 800 gram smørflyndre eller sjøtunge, uten skinn
  • 80 gram hvetemel
  • 100 gram Olivero Steke og Bake
  • 1 stk sitron
  • 4 ss bladpersille

Slik gjør du

  • Kjøp fisken ferdig renset og flådd. Tørk godt med kjøkkenpapir.

  • Ha hvetemelet på en stor tallerken og vend fisken godt på begge sider. Rist av overflødig mel.

  • Smelt halvparten av Olivero Steke og Bake i en stekepanne med slippbelegg, på middels sterk varme. For mye varme i pannen vil svi melet og gi en brent smak.

  • Stek flyndren i 4 til 5 minutter på hver side til filetene slipper beinet.

  • Legg fisken over på en tallerken eller fat.

  • TIPS: For å være sikker på at fisken er ferdig stekt kan du bruke et steketermometer og stikke inn i fiskekjøttet. Ønsket kjernetemperatur er cirka 60 grader.

  • Brun resten av Olivero Stake og Bake i stekepannen. Hell over fisken sammen med presset sitronsaft og finhakket persille.

  • Takk til Laurent for oppskriften: Laurent Benguigui – latable.no