
Ingredienser
- 1 kg vongoleskjell (eller hjerteskjell)
- 3 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili
- 3 ss bladpersille
- 320 gram spaghetti
- 100 gram Olivero Original
- 0.75 dl hvitvin
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
Slik gjør du
-
Det går raskt unna når du kommer i gang så her er det lurt å forberede alle ingrediensene først.
-
Ha skjellene i et dørslag og skyll godt under rennende kaldt vann. Rens bort eventuelle urenheter og kast skjell som ikke lukker seg ved berøring.
-
Finhakk hvitløk, chili og bladpersille.
-
Kok spaghetti i lettsaltet vann til den er «al dente». Det betyr at pastaen er ferdig kokt, men fremdeles har en fast kjerne.
-
Smelt Olivero i en stor stekepanne på medium varme.
-
Tilsett hvitløk og chili og la det surre under omrøring til hvitløken så vidt begynner å få litt farge.
-
Tilsett en spiseskje finhakket bladpersille og rør om.
-
Ha skjellene og hvitvinen i stekepannen, legg på lokk og la skjellene dampe 2 til 3 minutter, til de har åpnet seg.
-
Kast alle skjell som ikke åpner seg.
-
Vend ferdigkokt spaghetti sammen med skjellene i stekepannen og la alt surre sammen i 1 minutt.
-
Smak til med pepper og resten av persillen. Server med en gang, gjerne sammen med litt godt brød med Olivero original.
-
Tusen takk til Luca Mereu for oppskriften. Han holder blant annet kurs i italiensk mat og vin. Disse finner du på italia.no.