Spansk omelett

Enkelt
60 min.
Spansk omelett, eller tortilla de patatas som det heter i Spania, finnes i uendelig mange varianter, men hovedingrediensene er alltid poteter og egg. Den serveres ofte oppdelt i terninger som en del av tapasbordet, men det vanligste er å skjære den i kakeskiver og servere til lunsj. Potetene sørger for at det blir en mettende omelett som fint kan fungere som et måltid i seg selv.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og del de opp i skiver på cirka en halv centimeter.

  2. Skjær løken i tynne skiver og finhakk hvitløken.

  3. Varm opp en stekepanne på middels varme med Olivero.

  4. Ha i poteter, løk og hvitløk. Sett på lokk på stekepannen og la det steke til potetene er nesten møre. Vend potetene et par ganger underveis for å hindre at de blir brune.

  5. Skru temperaturen ned til middels lav varme.

  6. Hell av mesteparten av stekefettet, men la det være igjen cirka 2 spiseskjeer fett i pannen.

  7. Visp sammen eggene i en bolle sammen med salt og pepper.

  8. Hell eggene over potetblandingen i stekepannen. La omeletten steke til den har satt seg. Pass på at den ikke blir brent.

  9. La omeletten kjøle seg ned litt før servering og server sammen med cherrytomater.

  10. TIPS: Tips! Du kan også steke omeletten i ovnen på 150 grader i cirka 20 minutter.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Olivero steke og bake

Olivero Steke og Bake

Lignende oppskrifter

Gambas al ajillo

Gambas al ajillo

Enkelt
25 min.
Gougeres – franske ostebakkels

Gougeres – franske ostebakkels

Middels
60 min.
Tiropitakia – små ostepaier fra Hellas

Tiropitakia – små ostepaier fra Hellas

Enkelt
60 min.