Grove blåbærvafler

Enkelt
20 min.
Med disse blåbærvaflene kan du droppe blåbærsyltetøyet og heller nyte smaken av varme blåbær i vaflene. Vaflene inneholder grovt mel og metter derfor godt, mens kanelen gir sødme uten å måtte bruke for mye sukker. Blåbærvaflene passer derfor like godt til matpakken som til dessert. Oppskriften gir cirka 8 vaffelplater.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Bland sammen hvetemel, sammalt hvetemel, bakepulver, sukker og kanel i en bolle.

Pisk sammen egg og melk i en egne bolle.

Smelt Soft Flora Steke og Bake og bland med egg- og melkeblandingen.

Hell alt over i melblandingen og rør godt om til du har en jevn vaffelrøre.

La vaffelrøren svelle i 15 minutter. Ha i frosne blåbær og rør om.

Varm opp vaffeljernet til middels varme og stek vaflene på vanlig måte.

Server gjerne med ferske blåbær og vaniljekesam.

Antall porsjoner:

  • 2.5 dl hvetemel
  • 1.5 dl sammalt hvetemel, finmalt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss sukker
  • 1 ts kanel
  • 400 gram frosne blåbær
  • 100 gram Soft Flora Steke og Bake
  • 4 stk egg
  • 4 dl melk
  • TIL SERVERING:
  • 1 dl vaniljekesam
  • 100 gram ferske blåbær

Produkter i oppskriften

Soft Flora Steke og Bake

Soft Flora Steke og Bake

Lignende oppskrifter

Mangomuffins med kokos

Mangomuffins med havre og kokos

Enkelt
45 min.
Frokostgrøt

Frokostgrøt med revet eple

Enkelt
10 min.
Melkefrie frokostlapper

Melkefrie frokostlapper med pære og ingefær

Enkelt
60 min.