Eltefrie boller uten melk


210 min.

Det er to grunner til at eltefrie deiger er fantastiske. De gjør det enkelt for deg som ikke har kjøkkenmaskin å lage gjærbakst, og siden deigen kan heve over natta blir det enda enklere å kunne nyte fersk bakst til frokost. Her får du luftige og saftige boller som er laget av eltefri deig, og som dessuten er laget uten melk - supert om du skal servere boller til noen som ikke tåler laktose. Oppskriften gir cirka 12 boller.

Ingredienser

  • 500 gram hvetemel + ekstra til utrulling
  • 75 gram sukker
  • 0.25 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • 3 dl mandelmelk
  • 1 stk egg
  • 75 gram Soft Flora Spesial

Slik gjør du

  • Bland sammen hvetemel, sukker, tørrgjær, salt og kardemomme i en bolle.

  • Smelt Soft Flora Spesial i en liten kjele eller i mikrobølgeovnen. Visp egget lett sammen med en gaffel.

  • Ha margarinen, egget og mandelmelken over i bollen og rør ingrediensene sammen med en sleiv til du har en klissete deig. Om deigen virker mer flytende enn klissete, kan du tilsette litt ekstra mel.

  • Dekk til bollen med plast og la den heve på kjøkkenbenken i minst 8 timer, men ikke lenger enn 15. Da kan gjæren dø.

  • Dryss 3 ss mel på kjøkkenbenken og hell deigen ut på benken. Dryss 3 ss mel over deigen og bruk en deigskrape eller hendene til å samle deigen. Vend den rundt 10 til 12 ganger til du har en deig som er enkel å jobbe med.

  • Del deigen i 12 emner. Rull emnene til boller og legg dem på et bakepapir. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la bollene etterheve i 30 minutter.

  • Varm opp ovnen til 210 grader.

  • Stek bollene på midterste rille i 15 minutter.

  • La bollene avkjøle på en rist i minst 10 minutter. Bollene kan du spise som de er, eller spises med Soft Flora Spesial og for eksempel syltetøy.