Eltefrie rundstykker med solsikkekjerner


40 min.

Denne oppskriften på eltefrie rundstykker har vi fått fra Mari-Lene Korsnes, kvinnen bak bloggen «Med hjarte for mat». Hun driver i tillegg populære Geiranger Bakeri i Volda og er en ivrig baker. Eltefrie rundstykker er supre å ha på lager i fryseren og bruke i nistepakka. En porsjon av denne oppskriften gir ca. 12 rundstykker.

Ingredienser

  • 550 gram siktet hvetemel
  • 230 gram fullkornshvetemel
  • 50 gram solsikkefrøkjerner
  • 3 ts salt
  • 1 ts tørrgjær
  • 6.5 dl vann

Slik gjør du

  • Bland sammen alt det tørre i en bakebolle og tilsett vannet. Rør godt til du har en klissete og sammenhengende deig.

  • Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve i minst 8 timer, gjerne lenger. Når den er ferdig hevet har du en luftig og klissete deig.

  • Sett en pizzastein eller et stekebrett uten bakepapir i en kald ovn. Forvarm ovnen til 240 grader.

  • Dryss et godt lag med hvetemel på kjøkkenbenken og velt ut deigen. Bruk en deigskrape til å brette deigen inn mot midten samtidig som du jobber inn melet slik at deigen ikke er så klissete lenger.

  • Form deigen til en avlang pølse og del opp i 12 like store emner.

  • Bruk mer hvetemel på benken om nødvendig og form hvert emne forsiktig til et rundstykke.

  • Dekk rundstykkene med et rent kjøkkenhåndkle og la rundstykkene etterheve i cirka 20 minutter.

  • Dryss et lag hvetemel på den varme pizzasteinen eller stekebrettet. Legg rundstykkene forsiktig på og stek midt i ovnen i cirka 18 minutter.

  • Rundstykkene er ferdige når de er sprø og gylne på toppen og lager en hul lyd når du banker på dem. Avkjøl på rist.