Eltefritt landbrød


120 min.

Landbrød er både luftig og sprøtt, smakfullt og lettvint. Et brød som egner seg like godt som frokost- og matpakkebrød eller som tilbehør til middagen. Dette er en enklere eltefri variant som forberedes dagen i forveien. Oppskriften gir ett brød.

Ingredienser

  • 2 ss Soft Flora Steke og Bake
  • 300 gram siktet hvetemel
  • 200 gram siktet rugmel
  • 1 ts salt
  • 0.25 ts tørrgjær
  • 4 dl kaldt vann

Slik gjør du

  • Smelt Soft Flora Steke og Bake i en liten kjele eller i en skål i mikrobølgeovnen.

  • Rør sammen hvetemel, rugmel, salt, tørrgjær, smeltet Soft Flora Steke og Bake og vann i en stor bakebolle til deigen er godt blandet. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve på kjøkkenbenken i 12-18 timer.

  • Dryss 2-3 ss hvetemel på kjøkkenbenken og ha deigen fra bollen og over på benken. Brett deigen sammen 8-12 ganger. Strø eventuelt på litt mer mel dersom deigen klistrer seg fast i benken.

  • Brett sammen deigen til en rektangulær form og legg den på en stekeplate med bakepapir.

  • Dekk deigen med et kjøkkenhåndkle og la den etterheve i 1 time.

  • Varm opp ovnen til 200 grader.

  • Dryss litt mel over brødet og stek det på midterste rille i 30 minutter, eller til landbrødet har en fin og gyllen stekeskorpe.

  • Avkjøl brødet på en rist og server sammen med Soft Flora og ditt favorittpålegg.

  • Tips!

    Vil du ha brødet klart samme dag? Bruk 1 pose tørrgjær og la deigen heve på et lunt sted i 2 timer.