Eltefritt solsikkebrød


110 min.

Tenk deg helt ferskt solsikkebrød med knasende solsikkefrø til frokost. Denne eltefrie varianten kan du lage kvelden før og servere nystekt til frokost. Ferskere og enklere blir det ikke!

Ingredienser

  • 200 gram sammalt hvetemel, finmalt
  • 200 gram siktet hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0.25 ts tørrgjær
  • 4 dl vann, romtemperert (ca. 20 grader)
  • 1 ss honning
  • 1 dl solsikkefrø (til deigen)
  • 0.5 dl solsikkefrø (til topping)

Slik gjør du

  • Bland sammen sammalt hvetemel, siktet hvetemel, salt, honning og tørrgjær i en bolle.

  • Tilsett vann, honning og solsikkefrø (til deigen) i melblandingen og rør rundt til du har en klissete deig.

  • Dekk til bollen med plast og la den heve på kjøkkenbenken i ca.  8 til 12 timer. Deigen bør ikke heve lenger enn 18 timer. Da risikerer du at gjæren dør, og deigen vil ikke heve.

  • Varm opp ovnen til 260 grader.

  • Ha deigen over i en brødform og la den etterheve på kjøkkenbenken i 30 minutter.

  • Dryss solsikkefrø (til topping) over brøddeigen. Sett brødformen inn i ovnen på midterste rille og senk temperaturen til 210 grader.

  • Stek solsikkebrødet i 45 minutter, og la det hvile uten form på en rist i 10 minutter før du skjærer i det.

  • Nyt det med Soft Flora og favorittpålegget ditt.

  • Tips! Vil du ha solsikkebrødet klart samme dag? Da kan du bruke 1 pakke tørrgjær i deigen og la den heve i 1 time på kjøkkenbenken.