Energibar med aprikos, nøtter og yoghurttrekk

Enkelt
40 min.
Noe ekstra godt i sekken hører med på tur. Disse energibarene lager du enkelt selv og er perfekt som tursnacks. Her inngår både havregryn, nøtter og tørket frukt, som sørger for å holde energien og humøret på topp.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 grader.

Grovhakk nøttene og aprikosen.

Ha eplejuice, honning, nøtter og frukt i en kjele. Kok opp og la det koke på medium varme i 10 minutter. Rør litt underveis.

Ha i havregryn og bland godt inn. La det småkoke i 5 minutter.

Kle en form på cirka 18 x 24 centimeter med bakepapir. Ha blandingen i formen og press den godt ned i formen med en slikkepott.

Sett formen midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter. Pass på mot slutten så energibarene ikke blir svidd.

Mens energibarene avkjøles på rist, kan du varme hvit sjokolade i mikrobølgeovn i cirka ett minutt, eller på svak varme i en kjele.

Bland den smeltede sjokoladen med gresk yoghurt i en skål.

Skjær energibarene opp i passende biter og dryss over yoghurttrekk med en teskje eller sprøytepose.

Oppbevares i kjøleskapet til du skal ut på tur.

Oppskriften gir cirka 10 barer.

Tips! Energibarene kan lages med andre typer nøtter og tørket frukt hvis du ønsker det.

Antall porsjoner:

  • 2.5 dl havregryn
  • 100 g tørkede aprikoser
  • 100 g mandler
  • 50 g cashewnøtter
  • 2 ss Soft Flora Original
  • 1 dl eplejuice
  • 4 ss honning
  • TOPPING
  • 100 gram hvit sjokolade
  • 2 ss gresk yoghurt naturell

Produkter i oppskriften

Soft Flora original

Soft Flora Original