Saftig flerkornbrød

Enkelt
175 min.
Flerkornbrød kan du enkelt lage selv, enten du baker eltefri eller eltet variant. Med både rug, spelt, havre og hvete, er dette et smakfullt og næringsrikt brød som metter godt.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Ha speltmel, havremel, hvetemel, rugmel, tørrgjær, sesamfrø, linfrø, honning, salt og lunkent vann i en bakebolle.

  2. Elt deigen på middels hastighet i cirka 10 minutter, til deigen slipper bakebollen.

  3. Dekk til bakebollen med et fuktig kjøkkenhåndkle. Dette hindrer at deigen tørker ut under heving.

  4. La deigen heve i 60 minutter, til den har doblet i størrelse.

  5. Pensle en brødform med Soft Flora Steke og Bake, og ha brøddeigen over i formen.

  6. La brøddeigen etterheve under et kjøkkenhåndkle i 30 minutter.

  7. Varm opp stekeovnen til 175 grader.

  8. Stek flerkornbrødet på midterste rille i 50-60 minutter, til brødet har en gyllen farge. Du kan sjekke om brødet er ferdigstekt ved å dunke lett på undersiden av brødet. Får du en «hul» lyd er det ferdig.

  9. Ta flerkornbrødet ut av formen rett etter steking og la det hvile på en rist i minst 10 minutter før servering.

  10. Server nystekt brød sammen med Soft Flora og ditt favorittpålegg.

  11. TIPS:   Ønsker du å bake en eltefri variant, tilsetter du kun 0.25 ts tørrgjær og kaldt vann. La deigen heve på kjøkkenbenken i 8-10 timer.

Antall porsjoner:

  • 250 gram sammalt speltmel, finmalt
  • 200 gram havremel
  • 200 gram sammalt hvetemel, finmalt
  • 50 gram sammalt rugmel, grovmalt
  • 1 pose tørrgjær
  • 30 gram sesamfrø
  • 30 gram linfrø
  • 1 ss honning
  • 1 ts salt
  • 6 dl lunkent vann, romtemperert
  • 1 ss Soft Flora Steke og Bake

Produkter i oppskriften

Soft Flora Steke og Bake

Soft Flora Steke og Bake

Lignende oppskrifter

Eltefritt havrebrød

Eltefritt havrebrød

Enkelt
105 min.
Eltefritt gulrotbrød

Eltefritt gulrotbrød

Enkelt
110 min.
Eltefritt brød til matpakken, påsmurt med gulost

Eltefritt brød til matpakken

Enkelt
120 min.