Fylte grove rundstykker


130 min.

Disse grove rundstykkene er fylt med ost og kjøttpølser, og gjør det enkelt å nyte rundstykker uten å måtte ordne med pålegg. Fyll gjerne rundstykkene med dine egne favoritter, for eksempel kyllingpålegg, skinke eller pesto. Oppskriften gir cirka 15 rundstykker.

Ingredienser

  • Rundstykker:
  • 300 gram sammalt hvetemel, finmalt
  • 100 gram siktet hvetemel
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ss Soft Flora Steke og Bake
  • 3 dl vann
  • 1 stk egg
  • 1 ts salt
  • Fyll:
  • 2 stk røkte kjøttpølser
  • 100 gram pizzasaus
  • 100 gram revet ost

Slik gjør du

  • Ha sammalt hvetemel, siktet hvetemel og tørrgjær i en bakebolle.

  • Smelt Soft Flora Steke & Bake i mikrobølgeovnen eller i en liten kjele.

  • Tilsett vann, egg og smeltet Soft Flora Steke & Bake i bakebollen.

  • Ha i salt, og bland til du har en samlet deig.

  • Ha deigen over på benken og elt til du har en fast deig, cirka 10 minutter.

  • La deigen heve under et fuktig kjøkkenhåndkle på et lunt sted til deigen har doblet i størrelse, cirka 1 time.

  • Del opp deigen i 15 emner og rull emnene til rundstykker. Trykk rundstykkene flate med håndflaten og bruk fingrene for å lage en liten grop i midten.

  • Del de røkte kjøttpølsene i små biter på 0.5 x 0.5 centimeter.

  • Pensle pizzasaus over de flate rundstykkene og fordel kjøttpølser og revet ost i gropene.

  • Lukk fyllet inn i rundstykkene ved å brette ytterkantene inn mot midten, og rull dem med hendene til du har runde rundstykker.

  • Legg rundstykkene på et bakepapirkledd stekebrett.

  • Legg over et kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter.

  • Sett stekeovnen til 220 grader og la ovnen bli varm mens rundstykkene etterhever.

  • Pisk egget sammen i en liten skål.

  • Pensle rundstykkene med egg og stek på midterste rille i cirka 20 minutter, til rundstykkene er gjennomstekt.

  • Du kan sjekke om rundstykkene er ferdigstekt ved å banke lett på undersiden. De er gjennomstekte dersom du hører en hul lyd.