Glutenfrie cookies med havregryn

Enkelt
30 min.
Glutenfrie cookies med havregryn og tørket frukt. Disse er også melkefrie, og passer perfekt når det er allergier å ta hensyn til. De er fylt med havregryn, tørket frukt og nøtter, og kan fint spises til frokost eller som snacks når sulten tar deg. Denne oppskriften er laget med glutenfrie havregryn, men kan også lages med vanlig havregryn om du ikke har behov for at cookiesene er glutenfrie. Oppskriften gir 9 store cookies.
Vurder oppskriften
Del oppskriften

Slik gjør du

  • Varm opp ovnen til 210 grader.

  • Ta 1/3 av havregrynene og mal det til havremel med blender eller stavmikser. Ha de malte havregrynene i en bolle og bland sammen med resten av havregrynene, mandelmel, kanel, vaniljesukker, bakepulver, natron, salt, hakkede mandler, tranebær, rosiner og gresskarfrø.

  • Smelt Soft Flora Spesial i en kjele eller i en skål i mikrobølgeovnen. Bland inn honningen i margarinen og rør godt. Hell blandingen over i bollen med havregryn og rør rundt.

  • Pisk sammen eggene i en liten skål og ha over i bollen. Bland alt godt sammen til du har en cookiesdeig.

  • Form deigen til store cookies og legg dem på et bakepapir.

  • Stek cookiesene i ovnen i 15 minutter.

Antall porsjoner:

  • 3 dl glutenfrie havregryn eller vanlig havregryn
  • 1 dl mandelmel
  • 1 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 0.5 ts salt
  • 20 gram hakkede mandler
  • 20 gram tranebær
  • 20 gram rosiner
  • 20 gram gresskarfrø
  • 50 gram Soft Flora Spesial
  • 2 stk egg
  • 0.5 dl honning

Produkter i oppskriften

Soft Flora spesial

Soft Flora Spesial

Lignende oppskrifter

Havrekjeks med tranebær

Myke havrekjeks med tranebær

Enkelt
45 min.
havrekjeks med sitron og honning

Havrekjeks med sitron og honning

Enkelt
45 min.
Glutenfrie kjeks av mandelmel med brunost og syltetøy

Glutenfrie kjeks av mandelmel

Enkelt
20 min.