Glutenfrie rundstykker med sesamfrø og solsikkekjerner


130 min.

Disse glutenfrie rundstykkene er luftige og toppet med smakfulle sesamfrø og solsikkekjerner. Dette er en enkel oppskrift det er enkelt å lykkes med og som kan nytes av alle – både de med og uten glutenallergi.

Ingredienser

  • 160 gram glutenfri lys melblanding
  • 100 gram glutenfri grov melblanding
  • 2 ts tørrgjær
  • 100 gram Soft Flora Steke og Bake
  • 3 dl vann
  • 1 ts salt
  • 2 ss sesamfrø
  • 3 ss solsikkefrø

Slik gjør du

  • Ha glutenfri lys melblanding, glutenfri grov melblanding og tørrgjær i en bolle.

  • Smelt Soft Flora Steke og Bake i en liten kjele eller i en mikrobølgeovn. Ha Soft Flora over i bollen sammen med vannet.

  • Tilsett salt i deigen og elt deigen i en kjøkkenmaskin til den slipper eltekroken, cirka 10 minutter.

  • Dekk til bollen med fuktig kjøkkenhåndkle eller plast og la deigen heve i 1 time.

  • Del deigen i 10 emner og rull emnene til rundstykker.

  • Legg rundstykkene på et bakepapir, dekk til med et kjøkkenhåndkle og la rundstykkene etterheve i 30 minutter.

  • Varm opp stekeovnen til 220 grader.

  • Pensle rundstykkene med vann og dryss over sesamfrø og solsikkekjerner.

  • Stek rundstykkene på midterste rille i cirka 10-12 minutter, til rundstykkene har en gyllen farge.

  • Er du i tvil om rundstykkene er ferdigstekte, kan du banke lett på bunnen. Hører du en hul lyd, er de ferdige.

  • Server de glutenfrie rundstykkene med Soft Flora og ditt favorittpålegg.