Grove pølsehorn


140 min.

Disse pølsehornene er laget av en grov og eltefri deig. Forbered deigen kvelden i forveien, og du har pølsehornene klare på rekordtid. Pølsehornene er ypperlige å ta med seg på tur og barna vil garantert elske å dyppe dem i ketchup. Oppskriften gir ca. 16 pølsehorn.

Ingredienser

  • 150 gram hvetemel
  • 150 gram sammalt spelt
  • 0.5 ts tørrgjær
  • 0.5 ts salt
  • 1 ss Soft Flora Steke og Bake
  • 2 dl vann
  • 8 stk grillpølser
  • 1 stk egg til pensling

Slik gjør du

  • Ha hvetemel, sammalt spelt, tørrgjær og salt i en bolle.

  • Smelt Soft Flora Steke og Bake i en liten kjele eller mikrobølgeovn. Ha vann og Soft Flora Steke og Bake i melblandingen og bland det sammen til du har en klissete deig.

  • Dekk til bollen med plast og la den heve på kjøkkenbenken i 8-12 timer.

  • Varm opp ovnen til 200 grader.

  • Kjevle deigen til en stor sirkel. Skjær sirkelen i 16 deler som en pizza, og del grillpølsene i to.

  • Legg pølsene mot enden av trekanten og rull den sammen inn mot midten.

  • Legg pølsehornene på et stekebrett med bakepapir.

  • La de etterheve under forkle i ca. 30 minutter. Pensle dem med et sammenvispet egg og stek på midterste rille i 10 – 12 minutter.