Grovt langpannebrød med yoghurt og solsikkefrø


150 min.

Med et langpannebrød er det enkelt å lage ferskt brød til både store og små. Dette langpannebrødet er laget med grovt mel som metter godt, og yoghurt som gjør det ekstra saftig og mykt. Oppskriften gir 1 langpannebrød.

Ingredienser

  • 450 gram sammalt hvetemel, finmalt
  • 400 gram hvetemel
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 4 dl vann
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 2 ts honning
  • 2 ss solsikkefrø

Slik gjør du

  • Bland sammen sammalt hvetemel, hvetemel, tørrgjær og salt i en bakebolle. Tilsett vann, yoghurt og honning, og elt ingrediensene i en kjøkkenmaskin i 15 minutter eller til du har en glatt deig som slipper bollen.

  • Dekk til bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plast, og la den heve til den har doblet i størrelse, ca. 1 time.

  • Ha deigen over i en langpanne med bakepapir (35×25 cm) og trykk den ut i formen. Bruk en kniv eller pizzaskjærer og del deigen opp i like store deler, for eksempel 4×3.

  • Dekk til langpannen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve i 45 minutter.

  • Varm opp stekeovnen til 200 grader.

  • Pensle deigen med vann og dryss over solsikkefrø.

  • Stek langpannebrødet på midterste rille i ovnen i 25 minutter, eller til det har fått en gyllen farge.

  • La langpannebrødet hvile i 10 minutter før du serverer det rykende ferskt med ditt favorittpålegg.