Det finnes flere grunner til å tilsette litt revet gulrot i brødet. Gulroten gir en nydelig søtlig smak på brødet, og kanskje viktigst av alt: den sørger for at brødet blir supersaftig. Her får du en eltefri variant av gulrotbrødet som er enkelt og raskt å lage. Deigen lager du kvelden i forveien, så kan du enkelt nyte nystekt brød til frokost. I oppskriften har vi brukt en brødform på 2 liter.

Kommentarer

  • Marie

    Hei,

    Hvis man ønsker å lage dobbel porsjon, og bruke tipset få den klar samme dag – skal man da ha to pakker tørrgjær i deigen eller holder det med en? 🙂

    • Cecilie,

      Hei Marie! Om du dobler deigen, trenger du ikke doble gjærmengden, men bruke ca. 1,5 pakke tørrgjær. Lykke til! 😊

  • Rakel

    Veldig godt! Men er det mulig å sløyfe honningen slik at barn under 12mnd kan spise? Evt. Bytte ut med noe annet?

    • Cecilie,

      Hei Rakel! Ja, du kan bytte ut honningen med noe annet søtt, som for eksempel vanlig hvitt sukker eller sirup. Lykke til! 🙂

  • Irene

    Falt i smak hos barnebarnet, spesielt! Imidlertid opplever jeg at det smuler når jeg skjærer opp skiver. Tips til å unngå dette?

    • Cecilie,

      Hei Irene! Så hyggelig å høre at brødet falt i smak, også hos barnebarnet! Det er ikke godt å si akkurat hvorfor brødet smuler. Men et tips er å forsøke å unngå at deigen blir for løs. En stor gulrot varierer i størrelse og væskeinnhold, og melets evne til å tiltrekke seg fuktighet varierer også. Så fastheten i deigen vil alltid være ulik, og den skal jo være klissete. Prøv deg litt frem til perfekt konsistens, og ikke hev brødet for lenge. Lykke til! 🙂

  • B

    Veldig godt og enkelt!

    • Cecilie

      Takk for hyggelig tilbakemelding, B! God bakelyst til deg! 🙂

  • Marianne

    Fantastisk deilig brød! Ble en fort en favoritt hos store og små i familien☺️

    • Anne Cathrine

      Så gøy å høre at oppskriften er blitt så godt mottatt i familien din, Marianne! Tusen takk for fin tilbakemelding😊

  • Marita

    Stekte etter anvisning og brødet var helt klissete inni😑

    • Bård

      Anbefaler å bruke steketermometer til steking av brød. Tar de ut ved 96 grader. Alltid perfekt.

    • Cecilie

      Hei Marita! Uff, det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket! Det er ikke godt å si hva årsaken kan være, men det er flere viktige ting med eltefrie brød. Det ene er å steke brødet på over- og undervarme, og ikke varmluft. Ovner er litt forskjellige, så kanskje steketiden for din ovn må økes noe? En annen ting er at deigen skal være løs, men ikke for løs, og når størrelsen på gulrot varierer litt, så kan det hende at det har blitt for mye væske i deigen denne gangen. Håper du vil prøve igjen. Lykke til! 🙂