Eltefritt gulrotbrød

Enkelt
110 min.
Det finnes flere grunner til å tilsette litt revet gulrot i brødet. Gulroten gir en nydelig søtlig smak på brødet, og kanskje viktigst av alt: den sørger for at brødet blir supersaftig. Her får du en eltefri variant av gulrotbrødet som er enkelt og raskt å lage. Deigen lager du kvelden i forveien, så kan du enkelt nyte nystekt brød til frokost.
Vurder oppskriften
Få oppskriften

Slik gjør du

  1. Bland sammen sammalt hvetemel, siktet hvetemel, salt, honning og tørrgjær i en bolle.

  2. Riv gulroten på et fint rivjern. Tilsett vann og revet gulrot i melblandingen og rør rundt til du har en klissete deig.

  3. Dekk til bollen med plast og la den heve på kjøkkenbenken i 8 til 12 timer.

  4. Varm opp ovnen til 260 grader.

  5. Ha deigen over i en brødform og la den etterheve på kjøkkenbenken i 30 minutter.

  6. Dryss gresskarkjerner over brøddeigen. Sett brødformen inn i ovnen på midterste rille. Senk temperaturen til 210 grader.

  7. Stek gulrotbrødet i 45 minutter og la det hvile i 10 minutter før du skjærer i det.

  8. Nyt det med Soft Flora og favorittpålegget ditt!

  9. Tips! Vil du ha brødet klart samme dag? Da kan du tilsette 1 pakke tørrgjær i deigen og la den heve i 1 time på kjøkkenbenken.

Antall porsjoner:

  • 200 gram sammalt hvetemel, finmalt
  • 200 gram siktet hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ss honning
  • 0.25 ts tørrgjær
  • 4 dl vann, romtemperert (ca. 20 grader)
  • 1 stk stor gulrot
  • 0.5 dl gresskarkjerner

Lignende oppskrifter

Eltefritt brød til matpakken, påsmurt med gulost

Eltefritt brød til matpakken

Enkelt
120 min.
Eltefritt havrebrød

Eltefritt havrebrød

Enkelt
105 min.
Grove scones med eple og kanel

Grove scones med eple og kanel

Enkelt
35 min.