Eltefritt gulrotbrød


110 min.

Det finnes flere grunner til å tilsette litt revet gulrot i brødet. Gulroten gir en nydelig søtlig smak på brødet, og kanskje viktigst av alt: den sørger for at brødet blir supersaftig. Her får du en eltefri variant av gulrotbrødet som er enkelt og raskt å lage. Deigen lager du kvelden i forveien, så kan du enkelt nyte nystekt brød til frokost.

Ingredienser

  • 200 gram sammalt hvetemel, finmalt
  • 200 gram siktet hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ss honning
  • 0.25 ts tørrgjær
  • 4 dl vann, romtemperert (ca. 20 grader)
  • 1 stk stor gulrot
  • 0.5 dl gresskarkjerner

Slik gjør du

  • Bland sammen sammalt hvetemel, siktet hvetemel, salt, honning og tørrgjær i en bolle.

  • Riv gulroten på et fint rivjern. Tilsett vann og revet gulrot i melblandingen og rør rundt til du har en klissete deig.

  • Dekk til bollen med plast og la den heve på kjøkkenbenken i 8 til 12 timer.

  • Varm opp ovnen til 260 grader.

  • Ha deigen over i en brødform og la den etterheve på kjøkkenbenken i 30 minutter.

  • Dryss gresskarkjerner over brøddeigen. Sett brødformen inn i ovnen på midterste rille. Senk temperaturen til 210 grader.

  • Stek gulrotbrødet i 45 minutter og la det hvile i 10 minutter før du skjærer i det.

  • Nyt det med Soft Flora og favorittpålegget ditt!

  • Tips! Vil du ha brødet klart samme dag? Da kan du tilsette 1 pakke tørrgjær i deigen og la den heve i 1 time på kjøkkenbenken.