Halvgrove hamburgerruller


130 min.

Hamburgerruller gjør det enkelt å spise hamburger på farta, og siden de lager minimalt med søl er de ypperlige til bilturen – særlig når du ikke har tid til å stoppe underveis. Her kan du gjerne variere fyllet med flere grønnsaker eller kjøttdeig av lam eller kylling. Oppskriften gir cirka 15 hamburgerruller.

Ingredienser

  • Deig:
  • 200 gram siktet hvetemel
  • 200 gram sammalt hvetemel, finmalt
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ss Soft Flora Steke og Bake
  • 3 dl vann
  • 1 stk egg
  • 1 ts salt
  • Fyll:
  • 0.5 stk løk
  • 400 gram kjøttdeig
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 2 dl ketchup
  • 100 gram revet ost
  • 1 stk egg til pensling
  • 3 ss sesamfrø

Slik gjør du

  • Ha siktet hvetemel, sammalt hvetemel og tørrgjær i en bakebolle.

  • Smelt Soft Flora Steke & Bake i mikrobølgeovnen eller i en liten kjele.

  • Tilsett vann, egg og smeltet Soft Flora Steke & Bake i bakebollen.

  • Ha i salt, og bland til du har en samlet deig.

  • Ha deigen over på benken og elt til du har en fast deig, cirka 10 minutter.

  • La deigen heve under et fuktig kjøkkenhåndkle på et lunt sted til deigen har doblet i størrelse, cirka 1 time.

  • Ha litt mel på kjøkkenbenken og kjevle ut deigen til en rektangel på ca. 15×75 cm. Deigen skal være omlag 0.5 cm tykk.

  • Del opp deigen i 15 leiver på ca. 5 x 15 cm.

  • Finhakk løken.

  • Ha kjøttdeig, løk, salt og pepper i en bolle og kna det godt sammen. Rull kjøttdeigen til en pølse som er cirka 2 centimeter i diameter, og del den i biter på er ca. 4 cm.

  • Legg en kjøttdeigpølse på hver leiv og ha på ketchup og revet ost . Rull opp deigen som en pølse fra kortsiden til kjøttdeigen er godt innpakket i deigen.

  • Legg hamburgerrullene på et bakepapirkledd stekebrett.

  • Sett stekeovnen til 220 grader.

  • Dekk hamburgerrullene med et kjøkkenhåndkle og la de etterheve i 30 minutter.

  • Pisk egget sammen i en bolle.

  • Pensle hamburgerrullene med egg og dryss over sesamfrø.

  • Stek på midterste rille i cirka 20 minutter, til hamburgerrullene er gjennomstekt.

  • Du kan sjekke om de er ferdigstekt ved å banke lett på undersiden. Hamburgerrullene er gjennomstekt dersom du hører en hul lyd.