Halvgrovt skinkebrød


130 min.

Med dette skinkebrødet kan du enkelt dele skivene fra hverandre. Da har du brødskivene klare uten å måtte ordne til med pålegg og kniv, det er særlig praktisk om du skal på tur og vil ha med minst mulig i sekken. Oppskriften gir 10 skiver.

Ingredienser

  • Deig:
  • 300 gram siket hvetemel
  • 100 gram sammalt speltmel
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ss Soft Flora Steke og Bake
  • 3 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 stk egg til pensling
  • Fyll:
  • 100 gram pizzasaus
  • 100 gram revet ost
  • 100 gram skinke i strimler

Slik gjør du

  • Ha hvetemel, speltmel og tørrgjær i en bakebolle.

  • Smelt Soft Flora Steke & Bake i mikrobølgeovnen eller i en kjele på stekeovnen.

  • Tilsett vann, egg og smeltet Soft Flora Steke & Bake i bakebollen.

  • Ha i salt, og bland til du har en samlet deig.

  • Ha deigen over på benken og elt til du har en fast deig, cirka 10 minutter.

  • La deigen heve under et fuktig kjøkkenhåndkle på et lunt sted til deigen har doblet i størrelse, cirka 1 time.

  • Kjevle ut deigen til en firkant på 30 x 30 centimeter.

  • Ha på et tynt lag med pizzasaus over hele deigen, og dryss over revet ost og strimlet skinke.

  • Del deigen opp i like store firkanter på cirka 10 x 10 centimeter.

  • Stable firkantene oppå hverandre og legg stabelen på langs i en brødform.

  • Dekk formen med et kjøkkenhåndkle og la brødet etterheve i 30 minutter.

  • Pisk egget sammen i en bolle og pensle skinkebrødet.

  • Stek på midterste rille i cirka 30 minutter, til det er gjennomstekt. Du kan sjekke om skinkebrødet er ferdigstekt ved å banke lett på undersiden. Det er gjennomstekt dersom du hører en hul lyd.