Havreboller med rosiner


145 min.

Disse luftige og saftige havrebollene med rosiner er 62% grove og inneholder mer fullkorn og mindre sukker enn hveteboller. De passer derfor godt i matpakken eller som et lite mellommåltid. Lag gjerne mange når du først er i gang og frys dem ned. Oppskriften gir cirka 15 havreboller.

Ingredienser

  • 300 gram siktet hvetemel
  • 300 gram havremel
  • 200 gram sammalt hvetemel, finmalt
  • 100 gram sukker
  • 1 pk tørrgjær
  • 4 dl melk (romtemperert)
  • 1 stk egg
  • 125 gram Soft Flora Steke og Bake
  • 100 gram rosiner
  • 1 stk egg til pensling
  • 2 ss havre

Slik gjør du

  • Ha siktet hvetemel, havremel, sammalt hvetemel finmalt, sukker og tørrgjær i en bakebolle.

  • TIPS:  Du kan lage havremel selv ved å kjøre havregryn fint i en blender. 
  • Tilsett romtemperert melk og egg, og elt med en kjøkkenmaskin på middels hastighet i 10 minutter.

  • Tilsett kald Soft Flora Steke & Bake i terninger, og elt blandingen godt sammen med en eltekrok på lav til middels hastighet til deigen slipper bakebollen og har en glatt og fin overflate. Dette tar cirka 10 minutter.

  • Tilsett rosinene til slutt, og elt i ca. et halvt minutt  – til rosinene har blandet seg godt inn i deigen.

  • Dekk bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plast, og la deigen heve på kjøkkenbenken i til den har doblet i størrelse, cirka 1 time. Ved å bruke et fuktig kjøkkenhåndkle unngår du at overflaten på deigen tørker ut under heving.

  • Del deigen i cirka 15 emner og trill til boller.

  • Kle et stekebrett med bakepapir, og legg havrebollene med rosiner på stekebrettet. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter.

  • Varm opp stekeovnen til 225 grader.

  • Visp sammen egget i en bolle, og pensle bollene. Dryss over litt havregryn til slutt.

  • Stek på midterste rille i 10-15 minutter, til bollene er gjennomstekte og har en fin gyllen farge.

  • Avkjøl havrebollene på en rist før servering.