Havrebriks


120 min.

Havrebriks er smakfulle, luftige og sprø, og er enkle å lage. Med havregryn i deigen får briksene en deilig nøtteaktig smak, og med godt pålegg på blir de fort en favoritt både til matpakken og helgefrokosten.

Ingredienser

  • 400 gram siktet hvetemel
  • 300 gram sammalt hvetemel, grovmalt
  • 250 gram havregryn
  • 1 ts salt
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ss honning
  • 7 dl lunkent vann
  • 30 gram havregryn (til topping)

Slik gjør du

  • Ha siktet hvetemel, sammalt hvetemel, havregryn, salt, tørrgjær, honning og lunkent vann i en bakebolle, og elt deigen på middels hastighet i 10 minutter.

  • Havregryn trekker til seg mye væske, så deigen er ganske løs når den er ferdig eltet, men den vil være fastere etter at den har hevet ferdig.

  • Dekk bakebollen med et fuktig kjøkkenhåndkle og la deigen heve i cirka 1 time, til den har doblet i størrelse.

  • Ha litt hvetemel på kjøkkenbenken før du tar deigen ut av bakebollen. Rull deigen til en pølse og trykk den forsiktig ned slik at du flater den litt ut. Del deigen i 10 trekanter ved å skjære på skrått med en skarp kjøkkenkniv.

  • Pensle emnene med litt vann og dryss over hele havregryn. Dekk emnene med et kjøkkenhåndkle og la de etterheve i 30 minutter.

  • Varm opp stekeovnen til 200 grader.

  • Steke havrebriksene på midterste rille i cirka 20 minutter til de er gylne og sprø.

  • La havrebriksene hvile i 10 minutter før servering.