Havregrøtlapper


45 min.

Neste gang du lager havregrøt bør du lage litt ekstra, slik at du får rikelig med rester til å lage havregrøtlapper. De er nydelige som kveldskos, i matpakken eller som turmat. Denne oppskriften gir ca. 10 lapper.

Ingredienser

  • 150 gram Soft Flora Steke og Bake
  • 1.5 dl melk
  • 2 stk egg
  • 0.5 dl honning
  • 3 dl havregrøt
  • 4.5 dl sammalt mel
  • 1 ss bakepulver

Slik gjør du

  • Smelt Soft Flora Steke og Bake i en liten kjele eller i en skål i mikrobølgeovnen.

  • Ha smeltet Soft Flora Steke og Bake, melk, egg, honning, havregrøt, sammalt hvetemel og bakepulver i en bolle.

  • Visp godt til du har en klumpfri røre. La røren svelle på kjøkkenbenken i 30 minutter.

  • Varm opp en stekepanne med Soft Flora Steke og Bake på middels høy varme, og ha litt av røren i pannen til du har 2-4 små lapper, avhengig av størrelsen på stekepannen.

  • Etter ca. 45 sekunder snur du lappene og steker dem på den andre siden, til begge sider er gylne.

  • TIPS: La havregrøtlappene avkjøle på rist og server med din favorittopping. Syltetøy, honning, frukt eller bær smaker for eksempel veldig godt til havregrøtlapper.