Havrelapper


45 min.

Disse havrelappene er både smakfulle, saftige og metter godt. De egner seg godt til både frokost, lunsj og kvelds, og smaker nydelig med søt topping som rørte bær eller salt pålegg. Oppskriften gir cirka 16 havrelapper.

Ingredienser

  • 200 gram havremel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 1.5 dl melk
  • 2 stk egg
  • 3 ss Soft Flora Steke og Bake

Slik gjør du

  • Ha havremel, vaniljesukker, bakepulver og salt i en bolle. Du kan lage havremel selv ved å kjøre havre fint i en blender eller foodprosessor.

  • Rør sammen melk og egg i en annen bolle, og tilsett det i bollen med melblandingen.

  • Visp godt til du har en klumpfri røre. La røren svelle på kjøkkenbenken i 30 minutter.

  • Varm opp en stekepanne med Soft Flora Steke og Bake på middels høy varme, og ha litt av røren i pannen til du har 4 små lapper.

  • Etter ca. 45 sekunder snur du lappene og steker de på den andre siden, til begge sider er gylne.

  • La lappene avkjøle på en rist og server de med din favorittopping!