Hjemmelaget knekkebrød av frø

Enkelt
45 min.
Hjemmelaget knekkebrød er enklere enn man skulle tro, og ikke minst utrolig godt! Med smakfulle frø og kjerner blir knekkebrødene sunne, sprø og supergode på smak. Du kan fint variere frøblandingen med utgangspunkt i hva du har i skapet.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Bland alt det tørre før du har i lunkent vann, ellers lager fiberhusken klumper.

  2. La svelle i 10 minutter før du smører røren jevnt utover en bakeplate. Tykkelsen bestemmer du selv, men jo tynnere de er, jo sprøere blir de.

  3. Stekes midt i ovnen på 150 grader i cirka 20 minutter.

  4. Ta knekkebrødene ut, og bruk en pizzaskjærer til å dele opp passende store knekkebrød.

  5. Sett brettet tilbake i ovnen i cirka 15 minutter til, eller til de er stive. Pass på underveis, de blir fort brent.

Antall porsjoner:

  • 1.5 dl linfrø
  • 1.5 dl solsikkefrø
  • 1.5 dl sesamfrø
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 0.5 ts salt
  • 1 ss fiberhusk - toppet
  • 2.5 dl lunkent vann

Lignende oppskrifter

Mangomuffins med kokos

Mangomuffins med havre og kokos

Enkelt
45 min.
Havrekjeks

Havrekjeks

Enkelt
45 min.
eltefrie rundstykker

Eltefrie rundstykker

Enkelt
25 min.