Eltefri minipizza med pepperoni


110 min.

Disse minipizzaene er herlige munnfuller du kan dippe i tomatsaus eller rømmedressing. De er også supre som en liten overraskelse i matpakka til barna. Minipizzaene kan fint fryses og puttes rett i matboksen fra fryseren, så vil de være ferdig tint til lunsjpausen. Oppskriften gir cirka 20 minipizzaer.

Ingredienser

  • 250 gram siktet hvetemel
  • 250 gram sammalt hvetemel, finmalt
  • 0.25 ts tørrgjær
  • 0.5 ts salt
  • 150 gram Soft Flora Steke og Bake
  • 1 stk egg
  • 3 dl melk, romtemperert
  • 1 dl pizzasaus eller ketchup
  • 20 stk pepperoni

Slik gjør du

  • Bland sammen hvetemel, tørrgjær og salt i en bolle.

  • Smelt Soft Flora Steke og Bake i en kjele eller i mikrobølgeovnen. Tilsett egg, melk og smeltet Soft Flora i melblandingen og rør rundt til det hele er godt blandet.

  • Dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken over natten. Deigen bør heve i minst 8 timer, men ikke lenger enn 18 timer. Da risikerer du at gjæren dør, og brødet vil ikke heve.

  • Dryss rikelig med hvetemel over kjøkkenbenken. Velt deigen ut på det melete underlaget og bruk hendene til å brette deigen fra kanten inn mot midten til den er mindre klissete og lettere å jobbe med. Tilsett litt ekstra hvetemel om du trenger det.

  • Form deigen til 20 små runde kuler og legg de på et bakepapir. Trykk kulene flate med håndflaten. Dekk til med kjøkkenhåndkle og la den etterheve i 30 minutter.

  • Varm opp ovnen til 200 grader.

  • Pensle minipizzaene med pizzasaus eller ketchup. Legg små skiver av pepperoni på deigbitene og trykk de ned i deigen.

  • Stek på midterste rille i ovnen i 10 minutter.

  • Server med tomatsaus eller rømmedipp.