Ovnsbakt havregrøt

Ovnsbakt havregrøt med blåbær og kokos

Enkelt
45 min.

Ovnsbakt havregrøt er en perfekt start på dagen nå som det går mot kaldere tider, og et fint alternativ når du er lei av den vanlige frokostgrøten. Ovnsbakt havregrøt kan varieres i det uendelige med det du liker best av frukt og nøtter. Men vi synes denne varianten med smak av blåbær og kokos er helt himmelsk!

Vurder oppskriften
Del oppskriften

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader.

    Sett en ildfast form på cirka 10 centimeter i diameter ovnen med 1 ss Soft Flora

    Mens Soft Flora smelter blander du alt det tørre.

    Ta formen ut av ovnen og vend det tørre med smeltet Soft Flora.

    Pisk egget med melk og vend inn most banan og hell forsiktig over det tørre i formen.

    Vend inn blåbærene til de er jevnt fordelt i formen.

    Bakes i ovnen i cirka 30 minutter til toppen er gyllen.

    La den kjøle seg ned i fem minutter før servering. Ovnsbakt havregrøt kan spises som den er, eller med litt yoghurt og honning om du ønsker.

    Spiser du ikke opp alt på en gang kan du fint spise den kald, eller varme den opp igjen senere.

     

Antall porsjoner:

  • 1 ss Soft Flora Original
  • 2 dl havregryn
  • 0.5 ts bakepulver
  • 1 dl hakkede valnøtter
  • 1 dl tørkede kokosflak (kan sløyfes)
  • 1.5 dl frosne blåbær
  • 1 egg
  • 1 dl melk
  • 1 most banan

Produkter i oppskriften

soft flora original

Soft Flora Original

Lignende oppskrifter

Frokostgrøt

Frokostgrøt med revet eple

Enkelt
10 min.
Hjemmelaget sjokoladepålegg

Hjemmelaget sjokoladepålegg med nøtter og dadler

Enkelt
10 min.
Mangomuffins med kokos

Mangomuffins med havre og kokos

Enkelt
45 min.