Saftig blåbærbrød

Enkelt
60 min.
Dette saftige brødet er fylt med høstens blåbær og bakt med grovt mel som metter godt. Det smaker nydelig både som en brødskive med salt eller søtt pålegg, eller som tilbehør til kaffen eller teen.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 190 grader.

     

  2. Bland sammen sammalt hvetemel, siktet hvetemel, sukker, bakepulver, natron og salt i en bolle.

  3. Ha kefir og egg i en annen bolle og pisk det sammen.

  4. Smelt Soft Flora i en liten skål i mikrobølgeovnen eller i en liten kjele. Tilsett margarinen i kefir- og eggeblandingen.

  5. Rør de våte ingrediensene inn i de tørre, til du har en jevn og klumpfri røre. Vask og riv sitronskallet, og vend det inn i røren.

  6. Tilsett blåbærene og rør forsiktig om et par ganger. Ikke rør for fort eller hardt, for da sprekker blåbærene og røren blir blå.

  7. Smør en brødform på 30 centimeter. Ha i røren og stek på midterste rille i 45 minutter.

  8. La brødet avkjøle på rist før du skjærer i det.

Antall porsjoner:

  • 3 dl sammalt hvetemel, finmalt
  • 3 dl siktet hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts salt
  • 2 dl kefir
  • 2 stk egg
  • 0.5 stk sitron, skallet
  • 3 ss Soft Flora Steke og Bake
  • 100 gram skogsblåbær, ferske eller tinte frosne

Produkter i oppskriften

Soft Flora Steke og Bake

Soft Flora Steke og Bake

Lignende oppskrifter

To blåbærmuffins på blått fat

Sunne og saftige blåbærmuffins

Enkelt
40 min.
Bananbrød

Saftig bananbrød uten melk, gluten og tilsatt sukker

Enkelt
60 min.
små pannekaker

Små pannekaker med blåbær

Enkelt
25 min.