
Saftig speltbrød
Slik gjør du
-
Ha sammalt speltmel grovmalt, sammalt speltmel finmalt, sammalt rugmel grovmalt, tørrgjær, salt, honning og lunkent vann i en bakebolle.
-
Elt deigen på middels hastighet i cirka 5 minutter.
-
Dekk til bakebollen med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plast. Dette hindrer at deigen tørker ut under heving. La deigen heve i 30-60 minutter, til den har doblet i størrelse.
-
Pensle en brødform med Soft Flora Steke og Bake, og ha brøddeigen over i formen.
-
La brøddeigen etterheve under et kjøkkenhåndkle i 30 minutter.
-
Varm opp stekeovnen til 175 grader.
-
Stek speltbrødet på midterste rille i 50-60 minutter.
-
Ta speltbrødet ut av formen rett etter steking og la det hvile på en rist i minst 10 minutter før servering.
-
Server speltbrødet sammen med Soft Flora og ditt favorittpålegg.
Antall porsjoner:
- 300 gram sammalt speltmel grovmalt
- 350 gram sammalt speltmel finmalt
- 50 gram sammalt rugmel grovmalt
- 1 pose tørrgjær
- 1 ts salt
- 1 ss honning
- 6 dl lunkent vann
- 1 ss Soft Flora Steke og Bake
Produkter i oppskriften
