Scones uten melk


30 min.

Ingenting smaker bedre enn rykende ferske scones til helgefrokosten! Disse er uten melk, halvgrove og inneholder lite sukker - i tillegg er de superenkle å lage. Setter du i gang nå, har du nydelige, nystekte scones på 30 minutter.

Ingredienser

  • 230 g hvetemel
  • 180 g sammalt hvete, fin
  • 3 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 75 g Soft Flora Spesial
  • 2.5 dl havremelk

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader.

  • Bland alle de tørre ingrediensene: mel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Så smuldrer du Soft Flora Spesial i melblandingen, slik at du får en grynet masse.  Ha så i havremelken og rør deigen sammen. Pass på at du ikke elter for mye, da får du nemlig harde scones.

  • Del deigen i to like store emner, klapp dem flate til de er ca. 2 cm høye, og legg dem på en bakepapirkledd stekeplate. Snitt et kryss i hvert emne med en skarp kniv.

  • Stekes på 200 grader i ca. 15-20 minutter.