Steinalderbrød uten egg


95 min.

Dette steinalderbrødet inneholder hverken egg, mel eller gjær og røres enkelt sammen før steking. Yoghurten gir en frisk smak til brødet, som egner seg spesielt godt til ost, men også til frokost, matpakken eller en god salat. 1 porsjon gir 1 brød.

Ingredienser

  • 4 ss chiafrø
  • 225 gram vann
  • 100 gram mandler
  • 100 gram valnøtter
  • 100 gram solsikkekjerner
  • 100 gram gresskarfrø
  • 100 gram linfrø
  • 1 ss fiberhusk
  • 1 ts salt
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 ss Mills Soyaolje

Slik gjør du

  • Bland sammen chiafrø og vann i en stor bolle. Dekk til og la frøene svelle i kjøleskapet i 15 minutter.

  • Forvarm ovnen til 180 grader. Kle en brødform med bakepapir.

  • Grovhakk mandler og valnøtter. Det er ikke nødvendig, men gjør at det blir litt enklere å skjære skiver når brødet er ferdig stekt.

  • Bland nøtter, frø, fiberhusk og salt sammen med chiafrøene.

  • Tilsett yoghurt og olje og rør til alt er godt blandet.

  • Hell blandingen over i brødformen og fordel i et jevnt lag.

  • Stek brødet på nederste rille i 50 minutter. Ta brødet ut av formen og stek videre i 20 minutter.

  • Avkjøl helt før du skjærer i skiver. Brødet vil bli fastere og fastere det første døgnet og kan oppbevares i kjøleskapet i opp til en uke.