Eltefrie tacosnurrer


120 min.

Eltefrie tacosnurrer i er en populær overraskelse i matpakken som gjør matpausen ekstra hyggelig. Bruk gjerne rester av tacomiddagen. Oppskriften gir ca. 10 tacosnurrer som fint kan fryses i opptil 3 måneder.

Ingredienser

  • 250 gram siktet hvetemel
  • 250 gram sammalt hvetemel, finmalt
  • 0.25 ts tørrgjær
  • 0.5 ts salt
  • 150 gram Soft Flora Steke og Bake
  • 1 stk egg
  • 3 dl melk
  • 400 gram kjøttdeig
  • 1 pk tacokrydder
  • 1 dl vann
  • 2 stk vårløk
  • 3 stk tomater
  • 200 gram revet ost
  • 1 stk egg til pensling

Slik gjør du

  • Bland sammen siktet hvetemel, sammalt hvetemel, tørrgjær og salt i en bolle.

  • Smelt Soft Flora Steke og Bake i en kasserolle eller i mikrobølgeovnen. Tilsett egg, melk og smeltet Soft Flora i melblandingen og rør rundt til det hele er godt blandet.

  • Dekk til bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken over natten. Deigen bør heve i minst 8 timer, men ikke lenger enn 18 timer. Da risikerer du at gjæren dør, og deigen vil ikke heve.

  • Varm opp en stekepanne på middels varme og stek kjøttdeigen i cirka 5 minutter, til den er gjennomstekt. Tilsett tacokrydder og 1 dl vann, og la det putre i 2 minutter.

  • Finhakk vårløk og tomat.

  • Varm opp ovnen til 200 grader.

  • Dryss rikelig med hvetemel over kjøkkenbenken. Samle deigen og elt den for hånd i 2-3 minutter. Tilsett litt ekstra hvetemel om du trenger det.

  • Kjevle ut deigen til et rektangel på 60×40 centimeter, og legg deigen på et bakepapir.

  • Fordel kjøttdeig, vårløk, tomatbiter og revet ost utover.

  • Rull deigen sammen til en pølse, og del i skiver som er cirka 2 centimeter brede.

  • Legg tacosnurrene med snittflaten opp på en stekeplate med bakepapir, og la dem etterheve i 30 minutter under et fuktig kjøkkenhåndkle.

  • Pensle tacosnurrene med et sammenvispet egg.

  • Stek tacosnurrene på midterste rille i cirka 15 minutter.