Alt-i-ett-gryte med kylling, grønnkål og kikerter


30 min.

I en alt-i-ett-gryte kokes mange gode smaker sammen til liten smaksbombe av en gryte. Her får du en kyllinggryte med smak av kikerter, tomater, chili og grønnkål. Denne retten er perfekt om du ikke har plass til mange gryter på ovnen, eller ønsker en rask og enkel rett med minimal oppvask.

Ingredienser

  • 1 stk gul løk
  • 1 stk chili
  • 400 gram kyllingbryst
  • 2 ss Vita hjertego' Flytende
  • 400 gram kokte kikerter
  • 800 gram hakkede tomater
  • 1,5 dl vann
  • 100 gram grønnkål
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper

Slik gjør du

  • Finhakk løk og chili, og del kyllingbrystene i middels store biter – omtrent 2×4 cm.

  • Varm opp en gryte på middels varme med Flytende Vita hjertego’. Tilsett løken og stek til løken er myk, men ikke brunet. Ha kyllingbitene i gryten og stek videre til kyllingen er gjennomstekt.

  • Hell av vannet på kikertene. Tilsett kikerter, hakkede tomater, vann og chili. Skru ned varmen og sett på lokk. La gryten koke i ca. 20 minutter.

  • Fjern stilken på grønnkålen og kutt den opp i grove biter. Vend kålen inn i gryta og la den koke videre i 5 minutter.

  • Smak til med salt og pepper.