
Avokado- og eggesalat
En enkel avokado- og eggesalat - perfekt når du vil kose deg med noe ekstra godt på brødskiven eller i wrap. Avokado og majones gir deg de umettede fettsyrene som vi trenger å spise mer av fremfor umettet fett, mens egg har et høyt innhold proteiner og en rekke vitaminer. Avokado blir lett brun, så det er best å spise salaten samme dag som den lages.
Slik gjør du
-
Kok eggene til de er hardkokte – 8-10 minutter avhengig av størrelse.
-
Mos avokado med en gaffel. Det kan godt være litt biter av avokado igjen.
-
Finhakk rødløk. Løken gir ekstra smak til salaten, men kan fint sløyfes om du ikke ønsker løk. For en mildere smak er sjalottløk et godt alternativ.
-
Bland majones, sitronsaft, rødløk og bladpersille sammen med den moste avokadoen.
-
Del eggene i terninger og bland inn med avokadoen.
-
Nytes på grovt brød, rundstykke, knekkebrød eller i en fullkornswrap.
Antall porsjoner:
- 1 stk moden avokado
- 3 stk hardkokte egg
- 4 ss Vita Hjertego' Lettmajones
- 1 ts sitronsaft
- 1 ss finhakket bladpersille (kan sløyfes)
- 1 ss finhakket rødløk
Produkter i oppskriften
