Avokado- og eggesalat


15 min.

En enkel avokado- og eggesalat - perfekt når du vil kose deg med noe ekstra godt på brødskiven eller i wrap. Avokado og majones gir deg de umettede fettsyrene som vi trenger å spise mer av fremfor umettet fett, mens egg har et høyt innhold proteiner og en rekke vitaminer. Avokado blir lett brun, så det er best å spise salaten samme dag som den lages.

Ingredienser

  • 1 stk moden avokado
  • 3 stk hardkokte egg
  • 4 ss Vita Hjertego' Lettmajones
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ss finhakket bladpersille (kan sløyfes)
  • 1 ss finhakket rødløk

Slik gjør du

  • Kok eggene til de er hardkokte –  8-10 minutter avhengig av størrelse.

  • Mos avokado med en gaffel. Det kan godt være litt biter av avokado igjen.

  • Finhakk rødløk. Løken gir ekstra smak til salaten, men kan fint sløyfes om du ikke ønsker løk. For en mildere smak er sjalottløk et godt alternativ.

  • Bland majones, sitronsaft, rødløk og bladpersille sammen med den moste avokadoen.

  • Del eggene i terninger og bland inn med avokadoen.

  • Nytes på grovt brød, rundstykke, knekkebrød eller i en fullkornswrap.