Blomkålpuré

Enkelt
30 min.
Blomkålen er mild på smak, med høyt innhold av protein, vitamin C og kostfiber. Blomkålpuré passer godt som et mildt tilbehør til smakfull mat som krydrede pølser, røkt kjøtt, kylling eller fisk. Enkelt å lage er det også.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Fjern bladene på blomkålen, del den i buketter.

Ha blomkålen i en kjele sammen med vann, hvitløk og sett på lokk og damp på svak varme til blomkålen er mør, ca. 15-20 minutter. Pass på at kjelen ikke blir tørr i bunn.  Les mer her om hvorfor du bør dampe grønnsaker. 

Når blomkålen er mør tilsetter du flytende margarin og kjører den fin med stavmikser til den er helt glatt og kremet. Smak til med salt og pepper.

Tips: Vil du gi den litt ekstra smak og farge kan du finhakke vårløk og vente inn i blomkålpureen. Se flere tips til smakshevere som kan erstatte salt her

 

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Flytende

Vita hjertego’ Flytende

Lignende oppskrifter

Ertepure

Enkel hjemmelaget ertepuré

Enkelt
15 min.
Søtpotetmos

Søtpotetmos

Enkelt
30 min.
blomkålsuppe med gresskarkjerner

Blomkålsuppe med ristede gresskarkjerner

Enkelt
30 min.