Blomkålsuppe med ristede gresskarkjerner

Enkelt
30 min.
Blomkålsuppe er en fantastisk hverdagsrett som er overraskende enkel å lage. Blomkålen får en nydelig sødme når den kokes, og derfor nytes blomkålsuppen best med litt salt tilbehør. Her har vi ristet gresskarkjerner med et dryss salt, som balanserer suppen perfekt.
Vurder oppskriften
Få den tilsendt oppskriften

Slik gjør du

  • Finhakk løk og hvitløk. Del blomkålhodet i små buketter.

  • Varm opp en kjele på middels sterk varme med Vita hjertego’ Optimal. Ha i løk og hvitløk og stek til løken er myk, men ikke brunet.

  • Ha mesteparten av blomkålbukettene over i kjelen, men behold en håndfull til senere. Hell over buljong og melk, og kok til blomkålen er mør, cirka 15 minutter.

  • Mos suppen med stavmikser eller blender. Ha i resten av blomkålbukettene.

  • Varm opp en stekepanne på middels sterk varme og rist gresskarkjernene til de er gylne. Dryss over litt salt.

  • Server suppen med ristede gresskarkjerner og gjerne litt friske urter.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Vita hjertego optimal olje

Vita hjertego’ Optimal olje

Lignende oppskrifter

hjemmelaget tomatsuppe

Enkel hjemmelaget tomatsuppe fra bunnen

Enkelt
20 min.
Kremet gulrutsuppe med kikerter

Gulrotsuppe med ristede kikerter

Middels
45 min.
Thaisuppe med nudler

Thaisuppe med nudler

Enkelt
35 min.