Couscoussalat

Middels
50 min.
Denne salaten er god til kylling og stekt fisk, gjerne sammen med rosmarinbrød. Hvis du velger couscous av fullkorn, får du med deg ekstra mineraler og vitaminer i tillegg til det vegetabilske proteinet som finnes i couscous.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Ha couscousen i en bolle og tilsett sitronsaft, olje, salt, pepper og vann. Bland godt og la dette stå i ca. 15 minutter.

  2. Vask og del paprikaen i fire. Ta ut frøene og legg dem på en bakeplate med skinnsiden opp (benytt ikke bakepapir på platen, det kan ta fyr under grillen).

  3. Grill paprikaene høyt i ovnen til skinnet er mørkt. Avkjøles.

  4. Ta av skinnet og del paprikaen i terninger.

  5. Ha paprikaterningene i en stor bolle sammen med løk, hvitløk, chili, tomater, sitronsaft, sitronskall, rødvinseddik og urter.

  6. Rør forsiktig inn oljen og smak til med salt og pepper.

  7. La dette stå og godgjøre seg i ca. 10 minutter før couscousen blandes forsiktig i. Voilá, ferdig couscoussalat.

Antall porsjoner:

  • 5 ss Vita hjertego' Optimal olje
  • 2 ss Vita hjertego' Optimal olje
  • 250 g couscous
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts mineralsalt
  • 0.5 ts nykvernet pepper
  • 2.5 dl vann
  • 2 stk rød paprika
  • 3 stk sjalottløk
  • 1 stk hvitløksfedd, hakket
  • 2 stk rød chili, finhakket og renset for frø
  • 2 stk tomater i terninger
  • 1 stk sitronskall av en sitron, revet eller finhakket
  • 1 stk saften av en sitron
  • 2 ss frisk basilikum, hakket
  • 2 ss frisk koriander, hakket
  • 2 ss frisk persille, hakket

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Optimal

Vita hjertego’ Optimal olje

Lignende oppskrifter

Råkostsalat

Husmorskolens råkostsalat

Enkelt
15 min.
Kyllingboller i tomatsaus

Kyllingboller i hjemmelaget tomatsaus

Middels
50 min.
grove hamburgerbrød

Grove hamburgerbrød

Enkelt
90 min.