Enkel grønn ertesuppe med crème fraîche og kyllingbacon


20 min.

Smakfull, fyldig grønn ertesuppe med masse erter. Topp den med crème fraîche eller kyllingbacon for mer smak. Perfekt hverdagsmat.

Ingredienser

  • 1 stk gul løk
  • 2 ss Vita hjertego' Optimal olje
  • 2 fedd hvitløk
  • 600 gram frosne erter
  • 5 dl vann
  • 1 terning kyllingbuljong
  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du

  • Del løken og hvitløken i grove biter og ha de over i en kjele.

  • Surr løk og hvitløk i olje til de er gylne i fargen. Løken skal bli myk, men ikke brun.

  • Ha i de frosne ertene, vann og buljongterning. Sett på lokk og la det koke opp.

  • Ta kjelen til side og kjør suppen glatt med stavmikser.

  • Tilsett sitronsaft og sett kjelen tilbake på komfyren.

  • Hold suppen varm mens du smaker til med salt og pepper før du serverer.

  • Tips: 

    Server gjerne suppen toppet med crème fraîche blandet med hakket mynte og/eller kyllingbacon.