Grønnkålsuppe med grønnkålchips


20 min.

Både suppe og chips er en super måte å få i seg den vitaminrike grønnkålen på. Grønnkål gir oss blant annet vitamin A, som er viktig for synet, og vitamin E som er viktig for celler og vev. En porsjon grønnkålsuppe med chips dekker i tillegg hele dagsbehovet for vitamin C, som kroppen vår trenger for å kunne ta opp jern fra andre matvarer. I Norge er grønnkålen i sesong fra juni og helt til desember. Prøv denne enkle varianten som du kan lage på bare 20 minutter. Server gjerne med grovt brød og myk margarin.

Ingredienser

  • GRØNNKÅLCHIPS:
  • 100 gram grønnkål
  • 3 ss Vita hjertego' Optimal olje
  • 0.5 ts salt
  • GRØNNKÅLSUPPE:
  • 250 gram grønnkål
  • 1 stk gul løk
  • 2 ss Vita hjertego' Flytende
  • 7 dl grønnsaksbuljong
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper

Slik gjør du

  • Grønnkålchips

  • Varm opp stekeovnen til 180 grader.

  • Vask grønnkålen godt og riv bladene av stilken.

  • Ha grønnkålen i en bolle sammen med Vita hjertego’ Optimal olje og salt. Kna oljen godt inn i grønnkålen. Ved å kna grønnkålen godt unngår du at den blir seig under steking.

  • Legg grønnkålbladene på en stekeplate med bakepapir. Stek på midterste rille i ovnen i cirka 8 minutter, til de er gylne og sprø.

  • Avkjøl grønnkålchipsen på rist og server med grønnkålsuppen.

  • Grønnkålsuppe

  • Grovhakk grønnkålbladene og løken.

  • Varm opp en kjele på middels varme med Vita hjertego´ Flytende. Tilsett løken og la den frese til den er myk, men ikke brunet.

  • Ha i grønnsaksbuljong og grønnkål. Kok opp og la det småkoke til grønnkålen er mør, cirka 10 minutter.

  • Tilsett yoghurten helt til slutt og smak til med salt og pepper.

  • Mos suppen med en stavmikser til du har en jevn og kremet grønnkålsuppe.