Grove hamburgerbrød

Enkelt
90 min.
Disse grove hamburgerbrødene er luftige og fulle av god smak. De er rike på fiber og gir en metthet som varer. Oppskriften gir cirka 10 hamburgerbrød.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Ha grovmalt sammalt hvetemel, finmalt sammalt hvetemel, siktet hvetemel, tørrgjær og salt i en bakebolle.

  2. Tilsett vann og Vita hjertego´ Optimal olje og elt deigen i cirka 10 minutter til den er smidig og slipper bollen lett.

  3. La deigen heve under et fuktig kjøkkenhåndkle eller plast i 30 minutter. Ved å fukte kjøkkenhåndkledet unngår du at deigen tørker ut under heving.

  4. Velt deigen ut på kjøkkenbenken med litt mel og kna ut luften. Form deigen til en pølse og del den i 10 emner.

  5. Form emnene til runde brød, trykk dem litt flate og sett dem på en stekeplate med bakepapir.

  6. La hamburgerbrødene etterheve under et kjøkkenhåndkle i 20 minutter.

  7. Varm opp ovnen til 200 grader.

  8. Pensle brødene med melk og dryss over sesamfrø.

  9. Stek hamburgerbrødene på midterste rille i ca. 15 minutter.

  10. Avkjøl hamburgerbrødene på en rist før servering.

Antall porsjoner:

  • 2 dl grovmalt sammalt hvetemel
  • 3 dl finmalt sammalt hvetemel
  • 2 dl hvetemel
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 3 dl vann, romtemperert
  • 1 ss Vita hjertego' Optimal olje
  • 2 ss melk til pensling
  • 1 ss sesamfrø

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Optimal Olje

Vita hjertego’ Optimal olje

Lignende oppskrifter

Kyllingboller i tomatsaus

Kyllingboller i hjemmelaget tomatsaus

Middels
50 min.
Couscoussalat

Couscoussalat

Middels
50 min.
hjemmelaget fiskegrateng

Hjemmelaget fiskegrateng

Enkelt
50 min.