Grove hamburgerbrød
Disse grove hamburgerbrødene er luftige og fulle av god smak. De er rike på fiber og gir en metthet som varer. Oppskriften gir cirka 10 hamburgerbrød.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Ha grovmalt sammalt hvetemel, finmalt sammalt hvetemel, siktet hvetemel, tørrgjær og salt i en bakebolle.
Tilsett vann og Vita hjertego´ Optimal olje og elt deigen i cirka 10 minutter til den er smidig og slipper bollen lett.
La deigen heve under et fuktig kjøkkenhåndkle eller plast i 30 minutter. Ved å fukte kjøkkenhåndkledet unngår du at deigen tørker ut under heving.
Velt deigen ut på kjøkkenbenken med litt mel og kna ut luften. Form deigen til en pølse og del den i 10 emner.
Form emnene til runde brød, trykk dem litt flate og sett dem på en stekeplate med bakepapir.
La hamburgerbrødene etterheve under et kjøkkenhåndkle i 20 minutter.
Varm opp ovnen til 200 grader.
Pensle brødene med melk og dryss over sesamfrø.
Stek hamburgerbrødene på midterste rille i ca. 15 minutter.
Avkjøl hamburgerbrødene på en rist før servering.
Kommentarer