Havrekjeks som smaker gulrotkake


20 min.

Denne havrekjeksen kombinerer det beste fra to verdener: smaken av deilig gulrotkake og mettende havregryn. Supre å ha med seg på tur, eller om du vil ha noe godt til kaffen som varer litt lenger.

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 2 dl hvetemel
  • 70 gram brunt sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 klype salt
  • 1 ss Vita hjertego' Margarin
  • 2 stk egg
  • 100 gram revet gulrot

Slik gjør du

  • Sett ovnen på 180 grader.

  • Bland alt det tørre godt sammen slik at krydder og bakepulver fordeler seg godt.

  • Riv gulrot fint på et rivjern og bland det inn i melblandingen.

  • Tilsett egg og margarin og rør godt.

  • Dekk et stekebrett med bakepapir og fordel røren utover ved hjelp av en skje. En porsjon røre gir ca. 16 havrekjeks.

  • Stek kjeksene midt i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter.