Havrepannekaker


45 min.

Havremel gjør at pannekakene både metter god og smaker nydelig. Supre etter trening, til lunsj eller middag. Oppskriften gir cirka 12 havrepannekaker.

Ingredienser

  • 2 dl kefir
  • 3 stk egg
  • 3 dl havremel
  • 1 dl siktet hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 4 dl lettmelk
  • 3 ss Vita hjertego' Flytende

Slik gjør du

  • Visp sammen egg og kefir i en bolle.

  • Bland havremel, hvetemel og bakepulver sammen i en annen bolle og rør gradvis inn med blandingen av kefir og egg.  Du kan lage havremel selv ved å kjøre havre fint i en blender eller foodprosessor.

  • Spe røren med melk, litt og litt av gangen. Rør til slutt inn Vita hjertego’ Flytende.

  • Dekk til bollen med kjøkkenhåndkle og la røren svelle i cirka 30 minutter. Da får du bedre smak på havrepannekakene.

  • Varm opp en stekepanne på middels varme, og stek pannekakene gylne på begge sider.

  • Server gjerne med kesam og friske bær.

  • Visste du at..

    Havre er en god kilde til både både proteiner, umettet fett og fiber.