Havrepizza

Enkelt
40 min.
Med havremel og kesam får du en grov og mettende pizzabunn som gir deg både fiber og proteiner. Denne pizzabunnen kan enkelt gjøres glutenfri ved å bruke glutenfri havre.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Varm opp ovnen til 200 grader.

  2. Ha havremel, bakepulver, salt, bakepulver, Vita hjertego’ Optimal, kesam, egg og vann i en bolle og rør sammen til en deig.

  3. TIPS: Havremel kan du lage selv ved å kjøre havre fint i en blender eller en food processor.

  4. Bre deigen i et tynt lag over en bakepapirkledd stekeplate. Deigen er klissete, så ha vann på slikkepotten for at det skal bli lettere å bre den utover. Deigen gir to små pizzaer eller en langpanne.

  5. Forstek pizzabunnen i 10 minutter før du tar på fyllet.

  6. Ha på ønsket fyll. Til havrepizza kan det for eksempel være godt å lage en såkalt hvit pizza, altså med kesam som saus. Krydre gjerne med pepper og hvitløkspulver og topp med mozzarella, sopp og chili.

  7. Stek i ytterligere 10 minutter.

  8. Server gjerne med ruccula på topp.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Optimal Olje

Vita hjertego’ Optimal olje

Lignende oppskrifter

Blomkålpizza

Blomkålpizza

Enkelt
40 min.
speltpizza

Speltpizza

Enkelt
90 min.
Glutenfri søtpotetpizza

Glutenfri søtpotetpizza

Enkelt
50 min.