Enkel hjemmelaget ertepuré

Enkelt
15 min.
Sunn, fargerik og fristende – fersk ertepuré laget av frosne erter gir farge til tallerkenen og smaker fantastisk. Ertepure passer godt både til fisk – som ovnsbakt torsk eller laks – og ulike kjøttretter. Det går raskt å lage, og er ofte populært hos både store og små.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Kutt løken i små terninger og fres den gylden i 6 ss Vita hjertego’ Flytende.

  2. Hell de frosne ertene rett i blandingen med løk og margarin. Ertene trenger ikke kokes i vann først. På denne måten beholder du mer av smaken i ertene.

  3. Tilsett melken.

  4. Sett på lokk og la det putre til det er gjennomvarmt. Fordi de frosne ertene er kokt fra før går det ganske fort,  ca. 3-5 min.

  5. Kjør ertene til en glatt masse med stavmikser. Blir det tørt kan du tilsette i litt mer vann.

  6. Smak til med salt og pepper.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Flytende

Vita hjertego’ Flytende

Lignende oppskrifter

Råkostsalat

Husmorskolens råkostsalat

Enkelt
15 min.
Kyllingboller i tomatsaus

Kyllingboller i hjemmelaget tomatsaus

Middels
50 min.
Couscoussalat

Couscoussalat

Middels
50 min.