Hjemmelaget fiskegrateng

Enkelt
50 min.
Det er gode grunner til at klassikeren fiskegrateng lever i beste velgående på norske middagsbord. Med kremet saus, torsk, makaroni og sprø topping, er gratengen både lett å elske og enkel å lage. Server den gjerne med nykokte poteter og en klassisk råkostsalat.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader.

  2. Kok makaroni etter anvisning på pakken, og hell av vannet.

Saus:

  1. Varm opp Vita hjertego’ Flytende i en kjele på middels varme, og rør inn hvetemelet slik at du får en tykk jevning.

  2. Tilsett litt og litt av melken under stadig omrøring, slik at du får en klumpfri saus.

  3. Tilsett ett og ett egg i den hvite sausen. Rør godt mellom hvert egg, og bland alt godt sammen. Ha i salt og muskat, og rør inn osten til slutt.

Grateng:

  1. Kok opp en kjele med vann og salt. Når vannet koker, ta kjelen av varmen og legg i torsken. Skru ned varmen til lavt, sett kjelen tilbake på platen og la torsken trekke i 8-10 minutter. Vannet skal være rett under kokepunktet, men fisken skal ikke koke.

  2. Når torsken er hvit i kjøttet og flaker seg, er den ferdig. Ta ut fisken og del den i biter på ca. 2×2 cm.

  3. Tilsett torskebitene, makaroni og frosne erter i den hvite ostesausen og ha det over i en ildfast form. Dryss strøkavring på toppen. Strø litt ost over om du ønsker og stek på midterste rille i 30 minutter.

  4. Hjemmelaget fiskegrateng serveres gjerne med råkostsalat og kokte poteter. Du kan godt lage fiskegratengen klar dagen i forveien og steke den samme dag.

Antall porsjoner:

  • 2 dl fullkornsmakaroni
  • Saus:
  • 4 ss Vita hjertego' Flytende
  • 4 ss hvetemel
  • 4 dl lettmelk
  • 3 stk egg
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts malt muskat
  • 1 dl revet lettost
  • Grateng:
  • 500 gram torskefilet
  • 2 ts salt (til å trekke torsken)
  • 50 gram frosne erter
  • 1 dl strøkavring

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Flytende

Vita hjertego’ Flytende

Lignende oppskrifter

squashlasagne

Squashlasagne

Enkelt
55 min.
Enkel grønn ertesuppe av frosne erter

Enkel grønn ertesuppe med crème fraîche og kyllingbacon

Enkelt
20 min.
Havrepannekaker med kesam og bær

Havrepannekaker

Enkelt
45 min.