Husmorskolens råkostsalat

Enkelt
15 min.
Dette er oppskriften på husmorsskolens klassiske, norske råkostsalat. Den en nydelig, og passer perfekt til fiskeretter.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Gulrot og kålrot vaskes og renses og rives så fint som mulig på et råkostjern eller i en foodprosessor. Eplet vaskes og rives.

  2. Vann, eddik, sukker og sitronsaft blandes i en litt stor skål eller bolle. Tilsett så grønnsakene og eplet. Alt røres godt om slik at dressingen blir godt fordelt. Settes tildekket og kjølig til servering.

Antall porsjoner:

  • 180 g gulrot
  • 160 g kålrot/kålrabi
  • 1 stk eple
  • 1 dl vann
  • 1 ts eddik 7 %
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 ts sitronsaft

Lignende oppskrifter

Ertepure

Enkel hjemmelaget ertepuré

Enkelt
15 min.
spicy fiskekaker med pitabrød

Spicy fiskekaker av tunfisk

Enkelt
30 min.
Grove pannekaker med rørte blåbær

Grove pannekaker med havregryn

Enkelt
40 min.